Schrijf je in voor onze Dag van de Motorrijder

publish date
21.02.2019

Op zondag 31 maart van 9 tot 17 uur organiseert Campus Vesta samen met politie Brasschaat en PZ Voorkempen in Brasschaat de jaarlijkse Dag van de Motorrijder. Ook dit jaar wordt het militair domein in Brasschaat (Brechtsebaan 159-165) omgetoverd tot een testpiste voor de motorrijders. 

De Dag van de Motorrijder is een organisatie van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en vindt plaats op 14 locaties in Vlaanderen. De timing is geen toeval. De start van de lente is ook de start van het motorseizoen.

"Een goede motoropleiding is levensbelangrijk." Dat weet Tom Gorrebeeck, coördinator verkeersopleidingen binnen de politieafdeling van Campus Vesta. "Wij geven motoropleidingen aan politiemensen, maar we willen de rijtechnieken op deze dag van de motorrijder opfrissen en doorgeven aan onze burgercollega's."

"Uit cijfers blijkt dat er steeds meer gemotoriseerde tweewielers in het verkeer komen. Een groot deel doet dit om de files te vermijden. Bij een motorongeval zijn de letsels meestal groter dan wanneer je als autobestuurder bij een ongeval betrokken bent. Je hebt natuurlijk niet altijd alles zelf in de hand, maar een groot deel wel."

Op het hindernissenparcours in Brasschaat zullen politieopleider Tom Gorrebeeck en enkele verkeersspecialisten de motorrijders nuttige tips geven. Je kunt er ook een knappe selfie maken op de motor.

Deelname is gratis, maar je moet je wel inschrijven. Dit kan via deze link. Je hebt de keuze tussen zeven sessies. De eerste start om 9 uur, de laatste om 16 uur. Haast je, want het aantal plaatsen is beperkt. Per sessie kunnen 20 motorrijders deelnemen.

Volgende van de detaillijst