Mondmaskerplicht voor iedereen op onze campus

publish date
30.07.2020

Naar aanleiding van de beslissingen die op 29 juli genomen werden door de Provinciale Crisiscel geldt er vanaf heden een mondmaskerplicht op het volledige terrein van Campus Vesta. Dit wil in de praktijk zeggen dat je, zodra je je auto verlaat, een mondmasker draagt tot je opnieuw in je auto stapt om het terrein te verlaten.  

Er zijn maar enkele uitzonderingen waarbij een mondmasker dragen niet verplicht is:  

  • Bij intensief sporten, maar enkel indien de afstand van 1,5 meter (en liefst meer) gegarandeerd kan worden. Er mag ook geen contact met anderen aanwezigen zijn.
  • In burelen en leslokalen, eens je een vaste plaats ingenomen hebt waar de afstandsregels gerespecteerd kunnen worden. Docenten houden minstens 2 meter afstand of dragen een mondmasker.
  • Bij het roken in de rookgedoogzones, mits respecteren van de regels die daar geafficheerd zijn.
  • Tijdens de lunch, maar dit enkel als je neerzit, zodra je je weer verplaatst zet je opnieuw je mondmasker op. Blijf je nog even zitten na het nuttigen van je lunch? Zet dan ook opnieuw je mondmasker op.
  • Voor personen die met een medisch attest kunnen aantonen dat ze geen masker mogen dragen. Zij zijn wel verplicht om een spatscherm te dragen.

Deze maatregelen gelden voor iedereen die op onze campus aanwezig is, ongeacht het doel van het bezoek, de duur van het bezoek, de regels van je eigen werkplek, etc. 

Laten we het opnieuw zo veilig mogelijk houden voor jezelf en onze collega's en draag dus je mondmasker, BEDANKT! 

Volgende van de detaillijst