7de jaar integrale veiligheid

Boeiende TSO-opleiding

Campus Vesta helpt secundaire scholen bij hun invulling van het 7de specialisatiejaar 'integrale veiligheid'. Het specialisatiejaar is bedoeld voor leerlingen die belangstelling voelen voor de veiligheids- en bewakingssector. Ze leren kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een functie in de sector zoals: omgaan met agressie, stressbestendigheid in noodsituaties, psychologische conflicthantering, besluitvaardigheid, ... Hiervoor moet je zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. Je bereidt je voor op een job als bewakingsagent, brandweerman, politieagent of een andere veiligheidsfunctie.

We werken voor de opleiding integrale veiligheid samen met: Heilig Graf Turnhout, Technische Scholen Mechelen, Sint Norbertus Antwerpen, Stedelijk Lyceum Linkeroever en Avant Provinciaal Onderwijs. Wil je je inschrijven? Kijk dan zeker eens op de websites van onze partnerscholen.

Doelgroep

 

Voor deze studierichting bestaat geen vooropleiding binnen hetzelfde studiegebied. Elke leerling volgde tot dan toe secundaire studies binnen een ander studiegebied. Iedereen die gemotiveerd is, de toestemming krijgt van de toelatingsklassenraad om te starten en in regel is met de toelatingsvoorwaarden kan het specialisatiejaar aanvangen.

Op dit ogenblik komen verschillende middelbare scholen uit de provincie Antwerpen al naar Campus Vesta voor hun 7de specialisatiejaar. Hun leerlingen volgen bij ons initiatie brandweerman, levensreddend handelen, gepast reageren bij brand, bomalarm en rampen, brandwacht en/of adembescherming.

Contactpersoon bij Campus Vesta