Terugkomdag leider bedrijfsinterventieploeg

Leerdoelstellingen

We herhalen de aangeleerde methoden om op een efficiënte manier de leden van je interventieploeg aan te sturen.

Doelgroep

Voor bedrijven en instellingen.

Beginsituatie

Er is een bepaalde voorkennis vereist: je volgde al een opleiding leider bedrijfsinterventieploeg en je wilt je kennis nu opfrissen.

Einddoel

Na de opleiding ben je in staat om op een snelle en efficiënte manier de leden van de interventieploeg aan te sturen met het oog op het voorkomen van slachtoffers, het beperken van de brandschade en afdoende informatie te verstrekken aan de reguliere brandweerdiensten.

Programma

Scenariotraining

Alle oefeningen worden zo opgebouwd dat ze uitvoerbaar zijn met een beperkt aantal personen. Dit is een basisbezetting waarop je kunt rekenen bij de bestrijding van een beperkt incident in afwachting van het lokaal bevoegd brandweerkorps.

De scenario’s zijn bespreekbaar. Ze kunnen eventueel ook herhaald worden in een andere setting of in een wisselende personeelsbezetting. Bevelvoering, taakverdeling en uitvoering staan altijd centraal.

Voorbeelden:

Scenario 1: brandje aan vorklift (klasse A) met aanstraling van magazijnrek. Gebruik van poeder en haspel(s).

Scenario 2: hevige plasbrand met aanstraling van gasflessen. Hierbij dient ook een slachtoffer gered te worden.

Scenario 3: brand aan vorklift klasse A + B – aanstraling vaatje – redding slachtoffer. Gebruik van waterschuimtoestellen en haspel, evacuatietechnieken.

Scenario 4: brand in een gesloten ruimte (containergebouw). Demo gebruik poeder binnen: zichtbaarheid – leefbaarheid – gedragsregels – rookval.

Scenario 5: vaste stoffenbrand met uitbreiding aan achterzijde – aanstraling recipiënten met brandbare vloeistof, zoekactie slachtoffer. Prioriteitstelling – grondige verkenning – aanwending diverse blusmiddelen.

Praktisch

Datum                         

We spreken een datum met je af. De opleiding duurt een volledige dag: een voormiddag 9 tot 12 uur en een namiddag van 13 tot 16 uur.

Prijs per deelnemer
   

Contacteer ons gerust met het aantal deelnemers dat je in gedachten hebt, dan bezorgen we je een prijs voor deze opleiding.

Aantal deelnemers

Minimum 5, maximum 8 deelnemers.

Meer info?

Contacteer onze collega's via bedrijfsopleidingen@campusvesta.be.