Levensreddend handelen bij baby's en kinderen tot 12 jaar

Doelgroep

Deze praktische opleiding van 3 uur is bedoeld voor iedereen die met kinderen werkt. Dat kunnen kinderbegeleidsters en onthaalouders zijn, maar even goed vrijwilligers bij een vereniging of gewoon geïnteresseerden. De opleiding is erkend door Kind & Gezin.

Deelnemingsvoorwaarden

Er is geen specifieke basiskennis vereist.

Leerdoelstellingen

In deze praktische hands-on opleiding van 3 uur zitten de volgende lesonderdelen:

  • Theorie

Typische gevaren bij baby’s en peuters, de basisprincipes van de eerste hulp, het stappenplan reanimatie (volgens de geldende richtlijnen van de Europese Reanimatieraad) en het bewustzijn, de ademhaling en de bloedcirculatie van baby’s en peuters.

  • Praktijk

Inoefenen van reanimatie bij baby’s en peuters op baby- en peuterreanimatiepoppen, de handelingen bij verslikken en stikken, en de veiligheidshouding.

Na deze opleiding krijg je een geldig attest 'levensreddend handelen bij baby’s en kinderen van 0 tot 12 jaar'. Dit attest heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.

Inschrijven

Er moeten minimaal zes deelnemers zijn vooraleer de opleiding kan doorgaan. Heb je interesse in deze opleiding? Stuur dan een e-mail naar medische@campusvesta.be. We proberen dan samen een datum te prikken.

Meer info

Elain Bielen

Functie
Administratief organisator Dringende Geneeskundige Hulpverlening en Rampenmanagement
Telefoon
03 205 19 50