Grote hinder in Zandhoven door wegenwerken aan rotonde

publish date
24.05.2024

Vanaf maandag 27 mei wordt in Zandhoven grote hinder verwacht door de aanleg van een rotonde vlak na de brug over het Albertkanaal aan het kruispunt met de Vaartstraat.

De aanleg gebeurt in twee fases: eerst aan de kant van de Vaartstraat en daarna aan de kant van de Kerkstraat.

Omleiding

Op de Liersebaan (N14) geldt eenrichtingsverkeer naar Lier vanaf de Hogeweg (Total) tot aan de op- en afrit van de E313.

Je kan dus vanuit Zandhoven/Zoersel richting E313, maar ook vanuit Lier.

Alle verkeer naar Zandhoven volgt een omleiding via de Herentalsebaan, Hofstraat, Vierselbaan en N14. Ook als je van de E313 komt, geraak je dus enkel in Zandhoven door die omleiding te volgen. Als je van Antwerpen naar Zandhoven wil, neem je dus best de E34 met afrit in Zoersel. 

De bedrijvenzone blijft bereikbaar vanuit Zandhoven via een tijdelijke inrit. Fietsers en voetgangers van en naar de bedrijvenzone in de Vaartstraat nemen de Kerkstraat en het jaagpad langs het Albertkanaal.

Werken tot eind augustus

Zodra de rotonde aan de kant van de Vaartstraat klaar is, start de aanleg aan de kant van de Kerkstraat. Dat is waarschijnlijk in juli. Ook dan geldt eenrichtingsverkeer naar Lier.

Aansluitend werkt de aannemer aan de middenberm ter hoogte van de Hogeweg. Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zijn alle werken eind augustus klaar.